Meny Lukk

Vi har gjort litt.

Da har vi så smått begynt å legge ut innhold på websidene våre. En av grunnene til at vi har laget websider er at vi kan nå speiderne som er under facebook-alder og at de også kan holde seg orientert om aktiviteter osv. Vi håper også at sidene etterhvert kan bli ett oppslagsverk dersom man lurer på noe ang. speiding og at de eldste speiderne også etterhvert bidrar med innhold.

Foto av Dlanor S på Unsplash

Speiderloven, valgspråk og speiderbønnen er på plass og speideraspirantene kan godt begynne å lese om disse. Vi har på sidene «for speidere» også skrevet litt om personlig utstyr. Noe som også foreldre gjerne kan lese.

Når det gjelder det personlige utstyret så er det 2 ting man bør sørge for er av god kvalitet, sovepose og underlag. Selv om vi etterhvert håper å få på plass telt/lavvo med vedovner, så kan vi ikke få sagt nok om viktigheten av å ha en god og varm sovepose. Selv om man gjerne er redd for å kjøpe en pose som kanskje er for varm for bruk sommerstid, pleier dette sjelden å være noe problem.

Da bruker man den bare med glidelås åpen eller legger den åpen som dyne oppå seg. Når man ser på temperaturområde for bruk og komforttemp. osv. så man også huske at barn har mindre kroppsmasse enn en voksen og blir dermed fortere kald. Vi har også ledere med god friluftserfaring, så ta kontakt hvis dere fortsatt er usikker på hvilket utstyr dere skal velge.

Liggeunderlag kommer til å bli røft behandlet, så vi anbefaler ikke å kjøpe oppblåsbart først. Kjøp heller Mammut bamse extreme, eller tilsvarende. Ikke kjøp underlag med R-verdi under 2. Så kan man heller kjøpe et oppblåsbart underlag til å ha på familieturer eller når man blir litt større og flinkere å ta vare på utstyret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *